Drunens Wandelfestival

Datum:
25 juni 2022
Naam:
5e Drunens Wandelfestival
Organisator:
Plaats:
Drunen
Aantal km’s:
8,2+8,5+8,4=25,1km
Duur ±:
6 uur
Google Earth GDB-file (Garmin) GPX-file Foto’s

Toekijken is leuk, . . ., DOEN??? . . . . . echt niet!

Mijn 1e tocht bij het Drunens Wandelfestival was in 2021; het laatste coronajaar.  De tocht was voorzichtig, zonder toeters en bellen. Dit jaar gaat de vlag uit.

Op de dag om 06:00 uur eruit; op m’n gemak wassen,,scheren, aankleden en eten. Om de spiertjes al wat losser te maken gaan we op de fiets naar de start. Het is uiteindelijk maar zo’n 7 kilometer. Ik ben een half uurtje te vroeg en neem de tijd voor een kop koffie en een bezoek aan een klein kamertje.  Het startterrein begint langzaam wat drukker te worden.

Vandaag zijn 25 km gepland, verdeeld in 3 trajecten. De eerste 8,2 km gaan door het bos met als verrassing 1,5 km door het door mij zo verfoeide losse zand. De tweede etappe van 8,5 km  gaat via bospaden naar Giersbergen om uiteindelijk langs het afwateringskanaal weer aan te komen op het evenemententerrein. De laatste ronde van globaal 8,6 km gaat richting Drunen, de naamgever van de duinen.

De laatste verzoeking: het koor passeren. 😉

Na een – voor mij – kleine rust in een park waar dit weekend een festival wordt gehouden, wordt Drunen weer verlaten en gaan we naar het indrukwekkenste deel van de tocht: de Laan der Bezinning. Dit is een heel rustig, stil,  schaduwrijk en indrukwekkend  bospad. Wat dit bospad zo indrukwekkend maakt zijn vele witte borden op de route, waarop door wandelaars/familie/kennissen een zin, spreuk, herinnering of kreet is geschreven ter herinnering aan iemand die aan kanker is overleden.

Boven op de dijk van het afwateringskanaal gaat het linksaf. Nog 2,5 km en de finish is bereikt. Het finishterrein is nu goed vol en er wordt vrolijk meegezongen met een koortje op het podium. Voor mij is de tocht en het feest voorbij en ga met een goed gevoel op de fiets richting huiswaarts.

Meer foto’s . NIET van mij!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.