Heineken Wandeltocht


heineken013
Datum:
2 juli 2016
Naam:
Heineken Wandel- en Fietsdag
Organisator:
Plaats:
Den Bosch
Aantal km’s:
50
Duur ±:
10,5 uur
Google Earth GDB-file (Garmin) GPX-file Foto’s

De wekker staat op 05.00 uur. Maar al een kwartier eerder ben ik klaar wakker. Om 05.30 uur kan ik de auto wegzetten op de parkeerplaats van een van de bedrijven in de buurt. De bonnenvloedgolf van een aantal jaar geleden, heeft eenieder wakker gemaakt. Vandaag dus geen ‘naheffing’ van het inschrijfgeld. Top.

Deze tocht is meer een controle op de conditie. Cuijk en Gulpen ben ik goed doorgekomen, het resultaat van deze tocht zal beslissend zijn voor Nijmegen: 40, 50 of 55 km.

Eens het GZG.

Na de inschrijving nog even een kop koffie en rond 06.00 uur mogen we op pad. De eerste kilometers gaan door de binnenstad, waar het nog behoorlijk is. We passeren de plek waar vroeger het Groot Ziekgasthuis heeft gestaan. Enkel een lange beschilderde schutting geeft de plek aan, daarachter de betonnen resten van de fundering. Na de passage van de St. Jansbasiliek gaan we het buitengebied in. De route is eigenlijk al jaren hetzelfde. De enige variatie is het weer. Dit jaar is het kwakkelweer; dan een regenbuitje, gevolgd door een zonnetje.

Daar is ie dan; de zon!

De eerste rust heb ik overgeslagen, daar die op 10 km ligt; da’s wel erg gauw. Via St. Michielsgestel gaat het met een grote omweg over Oetelaar naar Gemonde, waar de tweede rust op 25 km ligt. De klok geeft aan dat het 10.15 uur is; de helft hebben we gehad. Afgezien van een enkele regenbui marcheert alles wonderwel goed. De temperatuur is prima. Af en toe een fris windje met een zonnetje.

Mijn tweede rust is bij  “De Langspier”, waar ik o.m. Hans en Connie tegen het lijf loop. Op het terras geniet ik van de grote kom tomatensoep, waar de gehaktballetjes virtueel aanwezig zijn. Ook de mij bekende Palm gaat er in als . . . . . . . . . . . ?

Van hieruit gaat het via Esch en Sparrendaal naar Vught. Bij het restaurant Groenewoud – dat WEER gesloten is – neem ik half uurtje rust op het terras. Het wolkendek verandert binnen ‘n minuut van een frisse blauwe naar een donkergrijze wolkendeken. Als ik net ben opgestapt begint het weer te regenen. Daar we in de Vughtse bossen lopen, blijft het lang nadruppelen.

De wacht & cellenblok

De IJzeren Man wordt gerond en via de Loonse Baan gaat het over de voormalige Frederik Hendrikkazerne. Hier ga ik ietwat van de route af, want ik wil wel even rondkijken daar waar ik ben opgeleid. De laatste rust – een wagenrust van Heineken, waar een appel en een flesje water wordt uitgedeeld – ligt langs het Drongelskanaal in het zonnetje. Van hieruit is het nog zo’n 5,5 km. Na een uitgebreide zonnepauze, gaat we nu voor de laatste km’s. Het tempo zit er nog steeds goed in.

Ook hier, ‘genisten’.

Door de buitenwijken van Den Bosch is het opletten op de stoeptegels. Het had niet veel gescheeld, of ik had de stoep van héél dichtbij kunnen zien. De laatste km neem ik het fietspad, een stuk ‘veiliger’.  Om 16.30 uur stap ik het finishlokaal binnen, waar ik de begeerde stempel laat plaatsen in het wandelboekje. In het lokaal wordt door de Heineken huisband driftig muziek gemaakt. Na een luidruchtig – haast onmogelijk – gesprek, gaat het huiswaarts.

Over vandaag ben ik niet ontevreden. Lekker gelopen en ook de dag erna weinig last van de spieren. De komende week maar eens beslissen wat Nijmegen wordt.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.