Winterserie CWSV Prinses Marijke


20150307-geldermalsen
Datum:
7 maart 2015
Naam:
39e Winterserie
Organisator:
Plaats:
Geldermalsen
Aantal km’s:
40
Duur ±:
8 uur
Google Earth GDB-file (Garmin) GPX-file Foto’s

Mijn uitzicht. 😉

Afgelopen zondag de omgeving van de Bloesemtocht verkend. Met drie wandelaarsters in de ochtend naar Geldermalsen voor een tochtje van 40 km. Ik had in de dagen ervoor al het nodige commentaar via Facebook ontvangen; nu was het zaak om dit te gaan verzilveren.

Na een kop koffie en een gesprekje aan Erik – aka Rummi – werd het hele wandelpeloton om 08.30 uur gelost. De eerste km’s gingen door de voorsteden van Geldermalsen en Tricht, daarna kwam het weidse uitzicht vanaf de Lingedijk over de velden van de fruittelers. De boompjes stonden er strak bij, maar van een groen blaadje was nog geen sprake. Doordat het fotograferen toch telkens wat tijd in beslag nam, kregen de dames de vrije teugel. Voor de duidelijkheid, ik had daar uiteraard geen bezwaar tegen.  🙂

Op de Appeldijk ging het rechtsaf, de St. Janssteeg in. Was het tot nog toe rustig met het verkeer, het nu komend deel van het parcours was minder. Er zijn chauffeurs die echt willen proberen om de plooi uit je broek te rijden. Vlak voor de oversteek van de A2 over een brug die nog niet in Google Earth is aangemeld, bevond zich de eerste rust. Maar daar hadden we nog geen behoefte aan. Halverwege op de Kooise Camping was een beter plan.

Appeldijk in onderhoud

Na de A2 werden de lopers getrakteerd op een onvervalst stukje onverhard. Niet dat de OLAT daar jaloers op moet zijn, dat niet … maar het was een welkome afwisseling op het asfalt en beton. Onze 1e rust werd genoten in de buitenlucht met het zonnetje op mijn rug. Hier werd het thuisfront weer up-to-date gebracht.

Na te zijn af- en bijgetankt gaan we op pad om gelijk de keus te moeten maken, volgen we het asfalt of volgen we een alternatieve route? Het werd de laatste optie al hoeft ook hier OLAT niet jaloers te zijn. Veel van het parkoers is gelijk aan de Bloesemtocht, maar dan in de omgekeerde richting. Geregeld had je het gevoel hier nog nooit te hebben gelopen, maar als je dan achterom keek, werd het erg herkenbaar.

We passeren het uilendierenpark De Paay en het Betuwestrand en komen uiteindelijk aan bij de Notenboom in Beesd aan. De dames zitten al enige tijd te wachten/zonnen. Na de rust gaat het verder over het landgoed Mariënwaerdt en de Appeldijk om bij gemaal De Neust onbekend terrein in te gaan. De dames zijn er weer vandoor. In Tricht is een kleine rust in het dorpshuis, maar van de dames geen spoor. Die zijn direct doorgestapt richting finish.

Nu wordt het oppassen: de ‘autosleutels’ lopen nu ver vooruit en om te voorkomen dat ik te voet naar huis moet, ben ik wel verplicht een stevig tempo in te zetten. Ook moet ik mijn voorgenomen finishtijd halen: 16.30 uur! D.w.z., 8 uur voor 40 km, een mooi streven voor Nijmegen.

Ook de ANWB moet inleveren.

Via een opgebroken winkelstraat en enkele woonwijken wordt klokslag 16.29 uur de finish bereikt. Mijn drie ‘mede-‘wandelaars zitten al weer te wachten. Het zij zo! Na een drankje en enkele woorden voor de organisatie, strompelen we naar de auto en na een klein half uurtje wordt ik als eerste thuis afgeleverd. Dames, bedankt voor de amusante rusten en die enkele km’s dat we gezamenlijk hebben gelopen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.