1e Winterserie Waalwijk’82



Datum:
5 november 2017
Naam:
Winterserie
Organisator:
Plaats:
Waalwijk
Aantal km’s:
30
Duur ±:
6,5 uur
Google Earth GDB-file (Garmin) GPX-file Foto’s

Genieten

Vandaag 30 km, waarvan een heel aantal door de bossen en zandvlakten. V.w.b. het weer ziet het er gunstig uit. Na een kop koffie mogen we om 08.00 uur los. De ‘hazen’ laat ik eerst maar voorgaan en samen met Jo Leijtens ga ik op pad. Eerst door de meubelboulevard en weldra door de bossen. Daar ik iets sneller stap op de muziek en Jo druk doende is met foto’s maken, scheiden onze wegen en verdwijn ik al snel uit het zicht van Jo.  De wandelclub heeft het weer klaargespeeld om de route door onbekende weggetjes en paden te plannen. Zo leer ik telkens weer wat bij. De eerste rust na 5 km laat ik voor wat het is en ga verder naar Loon op Zand, waar ik mijn lunch hou.

De route is perfect gepijld; zonder het routeformulier te raadplegen heb ik door de bossen en duinen gestruind. Buiten de bossen zijn vaak mooie luchten te zien met prachtige witte wolkenpartijen die scherp afsteken tegen de blauwe lucht. En ja, natuurlijk zand! Gelukkig hoefden we alleen maar een blik te werpen op de zandvlakten, waarna we snel weer werden teruggeleid naar het fietspad. Via het Land van Kleef – ooit daar een week vertoefd met de basisschool van de jongste zoon – gaat het weer terug richting Waalwijk.

Net in de auto en …….. regenbui!

Bij de tweede en tevens laatste wagenrust is het erg rustig. Mij wordt verteld dat ik een van de laatste lopers op de 30 km ben; erg veel lopers waren er schijnbaar niet. De laatste 5 km worden vlot afgelegd. Afgezien van een korte regenbui, een mooie dag en wandeltocht.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.