Kampina Wandeltocht – Boxtel


kampina001
Datum:
7 mei 2016
Naam:
Kampina Wandeltocht
Organisator:
Plaats:
Boxtel
Aantal km’s:
40
Duur ±:
ietrs meer dan 9 uur
Google Earth GDB-file (Garmin) GPX-file Foto’s

GPS laden

Vorig jaar een 10km-voorproefje gehad m.b.t. de Kampina (http://www.whateverthewalk.nl/?p=3705). Vandaag een 40 km lang en heftig weerzien met deze heide. Rond 07.15 uur ben ik al aanwezig en de voorbereidingen voor de start zijn nog in volle gang. Mooi bij deze tocht is dat je de wandeltrack kunt laten uploaden naar je gps. Ik moet er gelijk bij vertellen, dat de bepijling van de route perfect was. Op één enkel punt moest ik even spieken.

Om 07.45 uur mochten we al op pad i.v.m. de warmte. Via het fabrieksterrein van Boxtel komen in het stroomgebied van de Beerze. Deze wordt enige tijd gevolgd, waarna we de bossen intrekken. Uiteindelijk belanden we aan op de eerste wagenrust. Na een prima kop koffie vervolgen we ons pad en passeren o.m. een oorlogsmonument. Gezien de bloemen is het op 4 mei gezocht en de gevallenen geëerd. “Dat we niet vergeten.”

‘Dat we niet vergeten’.

Nu volgen de nodige kilometers over de uitgestrekte hei met prachtige vergezichten en een overvloed aan vennetjes. Ploeterende 30- en 40-km lopers doorkruizen de hei. De zon begint zich al goed te voelen. Nu is het zaak om veel te drinken. Na een grote omzwerving belanden we bij de eerste caférust net de zeer originele naam: “Caférust”. Hier wordt het lunchpakket soldaat gemaakt, aangevuld met een prima tomatensoepje.

Vanaf hier krijgen we een lus van ongeveer 10 km, het toetje voor de 40-km lopers. De paden zijn, zoals je mag verwachten op een hei, allemaal onverhard. Enkel een stukje van 274 meter langs de Oirschotsebaan mag zich verheugen op mijn genegenheid. Daarna is het weer onverhard, dwars door een wei en langs de Rosep, een klein riviertje. Hier neem ik een kleine drinkpauze, waarna het doorgaat naar de caférust “Caférust”.

Aahhhhgrrr …. zand.

Aangekomen op de rust, wordt van een Palmpje genoten. Van hieruit hebben we nog zo’n 11,5 km te gaan via diverse vennetjes. Vele families met kinderen vermaken zich prima aan de waterkant en soms heb ik spijt dat ik mijn zwembroek niet mee heb. Mijn tempo is niet meer wat het geweest is: boomwortels en los zand breken me op. Uiteindelijk kom ik aan op de eerste en tevens laatste wagenrust. Hier neem ik nog een kop tomatensoep en wat cola. Achteraf gezien een niet zo goede beslissing. Op weg naar de finish – zo’n 4,5 km – zakt het tempo zienderogen. De tomatensoep laat van zich ‘horen’.

Vlak voor de bebouwde kom staat een bankje mij glimlachend aan te kijken en kan ik de verleiding niet weerstaan. Ik las een eigen rust in en zie zo de laatste wandelaars passeren.  Om 17.00 uur sluit de finish en dus kan de rust niet lang duren. Via het centrum van Boxtel bereik ik klokslag 17.00 uur de finish en ik ben blij dat ik binnen ben. Bij het afmelden hoor ik dat ik nog een half uur de tijd had. Om 17.30 uur wordt de handel gesloten. Nou ja ………….

Oké, de verzorging was prima, de route was prima, het weer was prima maar dat losse zand en die boomwortels zijn niet mijn ding. Maar toch, Keistampers bedankt.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.