DAK Wandeltocht


14_dak-drunen
Datum:
31 augustus 2013
Naam:
DAK Wandeltocht
Organisator:
Plaats:
Drunen
Aantal km’s:
60 (5+10+40+5)
Duur ±:
11 uur
Google Earth Garmin-file GPX-file Foto’s

Het duurde even, maar dan hier alsnog een kort verslag van deze tocht.

Dit weekend was de planning om op Goeree-Overflakkee de 110 km Omloop te gaan wandelen. Door omstandigheden moest dit plan worden aangepast. Het werd een wandeltocht van 60 km bij DAK in Drunen: 5 km van huis naar de start, een rondje van 10 km gevolgd door een tweede rondje van 40 km en afsluitend weer 5 km naar huis.

Rond zes uur vertrokken van huis. Het was nog schemerig en menige krantenbezorger keek verbaast over deze ‘vroege vogel’. Bij de start was het even wachten: “Wat moeten we met deze vreemde wandelaar?” Na overleg met de marsleiding, mag ik uiteindelijk om 07.00 uur beginnen met mijn 10 km, samen met de 40 km-lopers.

Samen met enkele wandelvrienden van de wandelclub de eerste kilometer verzet, maar al gauw splitsten onze wegen. Rond half negen werd voor de eerste keer de finish bereikt en een korte rustpauze werd genomen. Rond 08.45 uur was het gedaan met de pret en werd begonnen met de 40 km.

Dit rondje van 40 km had hier en daar wel enkele ‘snacks’ voor de wandelaar in petto. Zo moest o.m. de Drunense Duinen worden doorklieft. Het losse zand was nou niet datgene waar ik tempo kon maken, integendeel. Hier vielen dan ook menige zweetdruppels.

Aangekomen aan de zuidrand van de duinen voerde de route de wandelaars langs een mooi uitzichtpunt, met een prachtige kijk op de grote zandvlakte. Van daaruit ging het naar de eerste officiële rust in het café Boslust waar ik rond 12.00 uur aankwam. Hier bleek dat ik (een van) de laatste wandelaar(-s) was. De EHBO was al verdwenen en de mensen van de controlepost stonden ook  al gereed om afmars te plegen.

Na een heerlijke kop soep, nu echt als laatste wandelaar op weg naar Udenhout. Er waren nergens wandelaars te bekennen. Na wat rekenwerk werd het duidelijk dat het een zware trip zou worden, wilde ik om 17.00 uur binnenkomen. Daarnaast is een caférust met een Palmpje niet iets dat je zo maar oversla. In Udenhout werd dan ook gekozen voor een kleine détour met een rust in Biezenmortel.

Bij de Rustende Jager, aan de zuidrand van de duinen, zat ik weer op de route en na de doorsteek door de duinen via een fietspad, werd de tweede rust bereikt. Vanaf hier was het nog (maar) 8 km via allerlei bosweggetjes. Gelukkig verschenen in mijn zichtveld diverse wandelaars en weldra kon ik de ‘rode lantaarn’ overgeven.

De laatste 3 kilometers naar de finish moesten in een stevig tempo worden afgelegd. De laatste controlepost was inmiddels verdwenen en dus door naar de finish, die ik om 17:00:47 uur bereikte: aijjj, … net iets te laat.  🙂

Wat nu nog restte waren de 5 km naar huis. Tja, als je lopend komt, moet je ook lopend terug. Maar deze km’s kon ik gelukkig in eigen tempo afleggen, waarbij onderweg nog een benzinepomp werd aangedaan voor een overheerlijke Magnum. Na een klein uur was ik gelukkig weer thuis.

Afsluitend denk ik te moge vaststellen, dat ik gereed ben voor de 80 km van de Langstraat. Gelukkig heb ik daar meer tijd ter beschikking, dan vandaag. Houdoe!

 P.S. Veel tijd om foto’s te maken was er dus niet, vandaar!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.