Bloesemtocht 2011

Datum:
16 april 2011
Naam:
Rode Kruis – Bloesemtocht
Organisator:
Plaats:
Geldermalsen
Aantal km’s:
25
Duur ±:
5,5 uur
Google Earth Garmin-file GPX-file Foto’s

Voor het eerst na een fysiotherapeutische behandeling van de linkervoet op pad samen met mijn defensie-wandelmaat. Dit jaar geen 40 km maar rustig lopend de 25 km verwerken. Door een kleine vergeetachtigheid is van deze tocht geen ‘harde’ data voorhanden. De gps heeft werkeloos achter in de rugzak vertoefd.

Iets later van start dan normaal, maar 10 minuutjes, zodat we tijd genoeg hebben. Her weer hielp mee om er een prachtige dag van te maken.  Door de ‘late’ start was het een stuk rustiger op de route. De ‘hazen’ waren allemaal als een speer vertrokken. Top. Dit jaar een overvloed aan bloesem; dat hebben we wel eens gemist in het verleden. Nu was het blindelings je camera afdrukken en je was verzekerd van een foto met bloesem.

Bij de eerste militaire rivierovergang natuurlijk de diverse foto’s geschoten van de jonge collega’s. Achter de dijk op het grote veld was het enkel een verzameling van bankjes. Wandelaars waren er sporadisch te zien. De muziek was druk bezig met inspelen.

Onze eerste rust kwam voor mij op een bekende plaats: De Noteboom in Beesd. Een prima kop koffie met slagroomgebak. Na de splitsing 25-40 km werd het nieuw terrein. Na 7 maal de 40 te hebben gelopen, was dit een verfrissende afwisseling. Één man was minder gelukkig met het zachte weer; de molenaar kreeg met moeite de wieken rond.

Ook bij onze tweede rust in Rumpt waren en nog stoelen zat vrij om te gaan zitten; nog steeds viel de drukte reuze mee. Na een lekkere kop soep – voor het bier was het nog te vroeg – op weg naar de tweede passage van de militaire bruggen. Daar was het nu inmens druk. Alle bankjes verdwenen onder een grote, rustende mensenmassa.  Na Enspijk was het weer een geheel nieuwe route voor ons, en het moet gezegd worden, de laatste kilometers naar de finish op de 25-km-route zijn  leuker en mooier dan het laatste stuk van de 40 km.

En nog steeds viel de drukte mee; ook op het einde in de hal. Geen gedrang in de rij o.i.d. Het grootste pluspunt van het lopen van de 25 km met een start om 07.00 uur kwam naar voren op het parkeerveld. Zonder wachten konden we zo het veld verlaten; geen file ! Binnen 5 minuten reden we weer op de autoweg. Een heeeeeel bijzondere ervaring na al die jaren van ellende in de wei.

V.w.b. de voetjes, prima gelopen, geen pijn. Daar zal de fysio wel blij mee zijn, anders ik wel!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.