Winterserie – Ransdaal

 
Datum:
23 januari 2011
Naam:
Winterserie-wandeltocht
Organisator:
Wandelvrienden Ransdaal
Plaats:
Ransdaal
Aantal km’s:
25 (van de 20)
Duur ±:
5 uur
Google Earth Garmin-file GPX-file Foto’s

Omdat ik toch in Limburg was, had ik de gelegenheid om daar een klein tochtje van 20 km te lopen. Je moet tenslotte in conditie blijven voor de Nacht van Gulpen.  En wandelen in Limburg is sowieso een groot genoegen. Een leuk tochtje met een grote rust in een boerderij. Vandaar kon je nog een lusje lopen van zo’n 5 km. Bij de eerste passage enkel een stempeltje gehaald en doorgewandeld. Enig minpunt deze dag was de erg laag hangende mist. Het uitzicht was dus erg ‘wazig’.

Bij de tweede passage op de rust bleek dat ik nog ruim voldoende  tijd had om voor sluitingstijd binnen te zijn. Na een kop chocolademelk en een stuk rijstevlaai hebben we dus maar een extra lusje gelopen. En hier was moeder natuur ons welgevallig. Het wolkendek verdween langzaam en boven op het plateau bij de zendmast van Eys (bekend bij lopers van de Nacht van Gulpen) was nu spraken van een – nog niet optimaal – uitzicht.

Bij de derde passage was de ‘rust’ op de rust weergekeerd, op een aantal vrijwilligers na die alles aan het inpakken waren. Ik was dus blijkbaar de laatste wandelaar met nog steeds voldoende tijd. De terugweg naar Ransdaal liep ondermeer langs de Geul. Je kon goed zien dat het water de laatste tijd hoog had gestaan: overal in de struiken en aan de takken lagen/hingen plastic afval. Maar goed dat er weing toeristen waren. Al met al een leuk tochje.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.