Avond4Daagse, Den Bosch

Datum:  
01/04 juni 2010
Naam:  
Avondvierdaagse Den Bosch
Organisator:  
stg Avond4Daagse Den Bosch
Plaats:  
Den Bosch e.o.
Aantal km’s:  
4 x 25
Duur ±:  
15 uur
Google Earth Garmin-file GPX-file Foto’s

De afgelopen week de Avond4Daagse van Den Bosch weer gelopen. Dit jaar had men enkele wijzigingen aangebracht, waar veel lopers erg blij mee waren. De grootste wijziging was het vervroegen van de starttijd van 16.00 uur naar 14.00 uur. Men wilde hierdoor meer wandelaars aantrekken die in het verleden een hele middag vrij moesten nemen om dan tot 16.00 uur te moeten wachten.

Met een sluitingstijd van 22.00 uur voor het finishbureau heb je een groot ‘venster’ om de 25 km te lopen. Ook waren de routes op tal van punten flink verbeterd. Zo werd op de derde dag de autoweg Den Bosch-Tilburg vermeden met een mooie route door het Sparrendal en een kilometers lange kaarsrechte route langs het Drongelense kanaal ingekort met een afwisselende route rond de IJzeren Man.

Ook de verzorging was prima geregeld: twee maal een verzorgingspost van de organisatie en …….. diverse terrassen/café’s op de routes. Het weer was de vier dagen debet aan de genoten rustpauzes op terrasjes.

Met een starttijd van 15.00 uur ging de eerste dag via Empel en de noordrand van Den Bosch richting Gewande. Her en der verspreid zie je soms een wandelaar lopen. Voor de rest is het heerlijk rustig op de route. Via de Kruistraat en Rosmalen wordt de finish bereikt in iets meer dan 4 uur.

De tweede dag gaat het richting Berlicum. Vandaag rond 14.30 uur gestart en zodoende wat meer wandelaars. Bij het pannenkoekenhuis De Pimpernel komen we nog bekenden tegen van de 80 vd Langstraat. Ook deze route is prachtig.

Dag drie ga ik klokslag 14.00 uur op pad. Vandaag heeeeeeeel bekend terrein, met halverwege een Palmpje dat op me wacht. Met de afwezigheid van de autoweg een genot. Nu kom ik ook erachter dat het ‘wachtend Palmpje’ niet meer op de route ligt. Dus ga ik na ampele overwegingen rechtdoor op een kruising en kom zo bij het biertje. Met daarna een beetje omlopen kom ik wel weer op de route. Da’s het voordeel van bekend terrein. Rond 18.30 uur binnen.

Dag nummer vier is een makkie. Net zoals vorig jaar nog steeds geen 25 maar 20 km. In 2011 wordt dit aangepast, zo is beloofd. De route is voor de Voetstappentochtlopers van 2010 erg bekend. Hele stukken zijn gekopieerd; ik laat even in het midden door wie.

Voor deze laatste 20 km heb ik uiteindelijk 3 uur voor nodig. Voldaan neem ik het zeventje in ontvangst. Het was een mooie training voor de komende Nacht van Gulpen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.